Бойко даде заден за джендърите, защото хората били уплашени

ГЕРБ няма да стои зад Истанбулската конвенция, уверява премиерът

България май ще остане зона забранена за третия пол. В Деня на любовта премиерът Бойко Борисов се извъртя за Истанбулската конвенция. Ще я приемем, само ако има абсолютен консенсус в българското общество, каза той в специално издание на поредицата „Питай премиера“ по bTV.

„Оттук нататък всеки, които си играе със страховете на хората, всеки който вместо да говори за домашното насилие, насилието над деца, казва, че това трябва да остане, това трябва да е така, или предлага някакви нови закони, окей, защо не са приети толкова години, десетилетия“, заяви премиерът.

„Ако има референдум за гей браковете – как ще завърши? Нима някой не знае, българинът е консервативен, отговорът ще бъде – не. Защо да ги похарчим тези пари, пита министър-председателят.

Той беше категоричен, че не е съгласен да има референдум, и че няма смисъл от референдум и, както и, че той лично би гласувал против еднополовите бракове.

„Българската конституция казва – мъж и жена се женят, казано схематично, въобще тази тема не стои”, заяви Борисов.

„Русия, Азербайджан, България – такива са страните, които още не са я ратифицирали, казаха – не. Добре, и аз казвам не. Това е нещо, което е толкова важно за обществото… аз го чух, виждам, защото дебатът не тръгна за насилието над жени и деца… къде тук пише за еднополови бракове“, попита той.

Щом хората са уплашени – махаме я“, връщаме дебата отначало, категоричен беше премиерът.

Всъщност уплашеният е той. Защото на всички е ясно, че ще му се наложи да се опълчи на господарите му от Брюксел, ако не иска да се прости с властта. Евроджендърите ще проявят разбиране, защото е очевидно, че народът на православна България няма да допусне конвенцията за третия пол да бъде ратифицирана.