Бойко в шах, Корнелия го притиска да каже кои са наркотрафикантите

Ако не дойде, ще считаме, че лъже, а ако ги посочи, да си носи отговорност за думите, каза червеният лидер

БСП иска премиерът Бойко Борисов да обясни в пленарната зала кои са депутатите, които определи като „наркотрафиканти“ и тези, купували гласове. Корнелия Нинова е на път да го принуди или да каже кой търгува с дрога и да бъде съден за това, или да признае, че малко е послъгал.

Преди няколко дни Борисов заяви, че в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, но естествено не посочи конкретни имена.

„Това е ужасяващо. Купуването на гласове и то от затворници, е не по-малко ужасяваща констатация”, заяви лидерът на БСП, цитирана от БГНЕС и Нова телевизия.

„Затова внасяме подписи с искане за изслушване в Народното събрание на премиера, ако трябва и на закрито заседание. Искаме фактите и истината. Да дойде и да каже поименно кой депутат се занимава с наркотрафик“, призова Нинова.

„Ако не дойде, ще считаме, че лъже. Ако дойде, да каже поименно и с факти и да си носи отговорност за думите. Трябва да понесе отговорност и в двата случая“, подчерта червеният лидер.

Междувременно в отсъствието на вожда си от ГЕРБ организираха контра брифинг в Народното събрание, на което отново заговориха с недомлъвки. Относно наркотрафика от управляващата партия обясниха, че не депутати от ГЕРБ и техни близки са били арестувани по този повод. Не стана ясно обаче има ли задържан депутат за наркотрафик. Братът на Георги Стоилов, може да е натопен и арестуван, но това по никакъв начин не уличава народният представител. Време е премиерът ясно да каже кои са дилърите на дрога в парламента! Той е на ход.

Ясно е, че няма да се изтъпанчи пред депутатите и да говори за нещо, за което може да бъде осъден. За да излезе деликатно от ситуацията обаче, вероятно той ще постави условие на Нинова. Ще говори за партийните грешници, когато БСП подкрепи конституционните промени, които може да улеснят разкриването на това кой е взел червените куфарчета и е забогатял за един ден. Така партийците ще продължат да се дърлят, а народа никога няма да узнае кои са наркотрафикантите в парламента.