ЗАЩО НЕ СМЕ СОЛИДАРНИ С БРИТАНЦИТЕ ЗА НАПУСКАНЕТО ИМ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ?

Всички под строй да изразяваме солидарност с Великобритания?

Ама какво толкова е станало?

Повече от седмица цял един континент е в плен на толкова калпаво съшита интрига, че дори е недостойно за сериозен коментар.

Някой натровил бивш руски шпионин в Лондон. Доказателства, че зад покушението стои Русия-никакви. Даже и от сорта на онези, дето станаха повод да почне война с Ирак няма.

Ако някой изобщо си спомня, тогава, пак великите британски служби показаха един бял прах, който, видите ли бил химическо оръжие, а в последствие се оказа за пране…

Ирак обаче го разсипаха, а последиците днес търпи цяла Европа.

То и с Либия, Афганистан, Сирия и т.н. е същата

На бедните роднини от Изтока ни се обяснява, как еди къде си са накърнени интересите на САЩ, Великобритания и още някоя от Великите сили. И ние-за да ни приемат в отбора на старите демокрации-солидарни. Пратихме и малко армия за пушечно месо…

Ама последните събития буквално са бедни откъм фантастика с детските приказки.

На които възрастните вече не щат да вярват.

Същата Велика Британия днес иска солидарност на всяка цена. Без грам свян от глупостите, които пробутва за мотив.

Същата Британия обаче от година е в процедура по напускането на Европейския съюз.

Защо да не я подкрепим в това и искане. Пък и защо нежеланата от островитяните Европа да го прави?

Не съм привърженик на теориите на конспирациите, ама някои неща прозират.

На Тереза Мей вече и светна, че Брекзит ще доведе до разпадане на цялата бивша империя. Отделянето от Лондон на шотландци и ирландци е на ръка разстояние.

На страните от Шенген също им свети, че без вноските от острова, разходите за запушване на непредвидени разходи, като мигранти, помощи за изоставащи и прочия ще трябва да се плащат със завишени показатели.

И-ето истинската причина за натрапената солидарност. Великобритания търси повод за преразглеждане на решението си и търси сериозен мотив за връщане в семейството на Европа.

А какъв по-сериозен довод от поредното размахване на едно плашило. Ама не просто плашило, ами угроза за човечеството. Ако, това плашило ще е сериозно-по добро от Русия няма.

Филмът със Студената война сме го гледали.

Между дугото-вижте кои от малките страни на Запада запазиха достойнство и не позволиха да ги ползват, като идиоти в сценарий, писан без вкус от едни други идиоти.

Белгия, Люксембург, Австрия, Португалия…

Големите- Германия, Франция, Италия, Испания знаят, че все пак, когато пушилката отмине, ще седнат на една маса с Путин и ще си простят, защото интересите им са големи. На въпросните и споменати отказали, също няма да им се случи случка. Те са достатъчно богати и с ключови позиции.

Изводът- ще го отнесат пак тези, с голите задници. Сред които и ние-българите.

Този път обаче ни се даде шанс. Да се покажем достойни.

Гаранция, това ще бъде оценено от всички, някой ден.