Лилито изпрати протестиращите при арменския поп … и той им вдига заплатите

Незаслужено Бойко надува с парите на народа трудовите възнаграждения на полицаите, които не се справят със задълженията си, ще вземат повече пари

Нека си протестират! Дано Европа успее да разграничи кой протест за какво е. Това е малко като да се оплачеш на арменския поп. Така министър Лиляна Павлова коментира протестите днес.

„Ние сме демократична държава и няма какво да крием. Всеки има право да изрази мнение, след като е решил, че точно днес е денят“, заяви тя в „Тази сутрин“ по bTV.

Малко след наглото й изказване обаче, медиите разтръбиха вестта, че гневните полицаи вече не са гневни и няма да протестират, защото исканията им са изпълнени. Не от арменския поп обаче, а от премиера.

Той се е срещнал с представители на полицейските синдикати и са се разбрали да бъдат отпуснати още 100 милиона лева за увеличение на заплатите на полицаите. Тези пари обаче няма да ги извади от джоба си. Това са парите на бедния народ. А дали полицаите, които не се справят със задълженията си, заслужават по-високи заплати? След шесторното убийство в Нови Искър и случая с натопения за екзекутор педофил – беглец хората се съмняват, че ако униформените вземат по-високи заплати, изнасилванията на баби по селата, кражбите и убийствата ще намалеят. Ще се стопят само парите в хазната, но пък Горанов и Борисов си знаят работата – ще сурвакат отново дебилите, които са ги избрали.