Обвиненият за убийството на 11-годишната Никол бил вменяем

 Дали обаче не е толкова убиец, колкото „самоубития“ педофил Росен Ангелов?

15-годишният Иван, обвинен за убийството на 11-годишната Никол, е вменяем. Това установи назначената от съда експертиза, съобщиха за bTV от прокуратурата. Така Иван може да носи наказателна отговорност, но тъй като е непълнолетен, ще получи по-леко наказание.

Анализите сочат още, че в кръвните проби на младежите не са открити упойващи вещества.

Ученичката беше намушкана в асансьор на жилищен блок в бургаския квартал „Меден рудник“. Нападението беше извършено на 20 август м.г.

По първоначална информация момичето се е запознало с Иван в социална мрежа, а после са се срещнали, за да отидат да пушат наргиле.

Хората, които познават сочения за убиец младеж, обаче са сигурни, че той и близките му са жертва на този, който е заклал девойката. Някой вероятно се опитва да го натопи, за да не стигнат разследващите до него.

15-годишният младеж едва ли е способен на убийство. Той е кротко и много страхливо дете, твърдят негови съседи.

Майка му и нейни семейни приятели казват, че момчето, което има проблеми с развитието и посещава ресурсен учител, се страхува да излезе навън само. Иван не можел дори да борави с прибори за хранене. Изглежда абсурдно такова дете да предложи на 11-годишно момиче да пушат наргиле, а в асансьора да изкара нож и да я заколи.

15-годишният Иван е толкова убиец, колкото „самоубития“ педофил Росен Ангелов, на който полицията преписа шесторното убийство в Нови Искър.