Прекратяват регистрацията на ППС при неизправности при технически преглед

Депутатите промениха Закона за движението по пътищата на първо четене и според тези промени регистрацията на превозно средство ще се прекратява служебно, ако на годишния технически преглед се установят опасни повреди. 

След като автомобилът мине успешно прегледа, регистрацията му ще се възстановява пак служебно.

На технически преглед вече ще минават и мотопедите, високоскоростните трактори и превозните средства с атракционна цел. Предвижда се също удостоверенията за техническа изправност да се признават взаимно в случай на пререгистрация на вече регистрирано в друга страна-член на ЕС превозно средство.

Регламентира се и извършването на допълнителни технически прегледи в случай на временно спиране от движение на превозно средство, поради техническа неизправност възникнала след произшествие, при изменение в конструкцията на превозното средство, свързано с безопасността или опазването на околната среда или промяна в категорията му.

То държавата ни отдавна е с опасни повреди, но вместо да променят нещо в политиката на доходите, здравеопазването, правосъдието и какво ли още не, но импровизираните ни законотворци се занимават с технически проблеми …

Театър  или цирк ?!

Свободен автор – Философът