Атанасовското езеро вече има свое лого

На Укритието за наблюдение на птици на брега на Атанасовско езеро в Бургас вчера, 3 октомври 2024 г., в присъствието на лауреатите, представители на БФБ, EmpowerUs, Националната художествена академия, община Бургас, РИОСВ – Бургас, медии и приятели на езерото бяха връчени наградите в конкурсната учебна задача за лого на Атанасовско езеро сред студентите от III и IV курс на специалност „Плакат и визуална комуникация“ в НХА – София и филиала на академията в Бургас.

Първо място и реализация отиде при Ина Везенкова в IV курс в НХА – София (300 лв. и предметни награди), второто място – при Анна Иванова, III курс, НХА – София (200 лв. и предметни награди), още едно второ място – при Зорница Йовева, IV курс, НХА – София, на трето място е класирано предложението за лого на Анна Марлакова, IV курс, НХА – София (100 лв. и предметни награди), второто трето място е за Стела Георгиева, IV курс, НХА – София (100 лв. и предметни награди). Интересен факт е, че победителката, която учи в НХА в София, е от Бургас и може би това също е част от причината за успеха на нейната работа.

Екипът на Българска фондация „Биоразнообразие” ще започне веднага да използва логото в рамките на настоящия проект EmpowerUs и ще го предостави на РИОСВ – Бургас – стопаните на резервата, и на община Бургас, които също работят активно за популяризиране на градското езеро, превърнало се в емблема на морския град.

От Българска фондация „Биоразнообразие” благодарят на колегите от НХА за съдействието и провеждането на конкурса и специално на доц. д-р Ненко Атанасов, който се ангажира цялостно с идеята.