Благотворителен базар „Деца помагат на деца“ в Бургас

От 24 юни до 19 юли 2024 г. в Магазия 1 на Пристанищен комплекс – Бургас, е акостирало пъстрото корабче на Лятната академия за деца и ученици към НХА – филиал Бургас. Събитието е с подкрепата на Община Бургас и ще се състои на 3 юли, сряда, от 16 до 18 часа на Часовника.

От една седмица малките художници неуморно и с вълнение сътворяват различни сувенири, картички, картини, кукли, керамики, иконки и бижута за благотворителния ни базар „Деца помагат на деца“, с мото „ВСЯКО ДЕТЕ ТРЯБВА ДА РИСУВА“. Събраната сума от продажбата на творбите ще бъде насочена към домовете за деца без родителски грижи в Бургас.

Точно преди една година на същото място те реализираха първия благотворителен базар. Тогава със събраната сума подариха материали за рисуване и разнообразни творчески дейности на децата от Дневен център на деца и младежи с увреждания Бургас. Мечтата им е тази година базарът да бъде още по-успешен. За целта са нужни две страни  – едната е децата да направят прекрасни творения, а от друга гражданите на Бургас да подадат ръка на идеята, да подкрепят каузата и да посетят базара.