Блестящи изяви на бургаски ученици

Ученици от XI и XII клас, изучаващи френски език в ПГРЕ „Г.С.Раковски“, спечелиха престижни награди на различни конкурси по френски език. Биляна Стефанова от XIIв клас спечели конкурса „Златното перо“ (La Plume d’Or) и завоюва престижното първо място. Конкурсът се организира всяка година от асоциация „Защита на френския език” и Алианс франсез – Бургас в качеството на местен партньор и определя 100-те лауреати на френския език в света. Тази година наградата за лауреата на първо място е 1000 евро.

Калоян Димитров от XIа клас и Димитър Димитров от XIб клас също са сред 100-те лауреати на френския език. Те заемат съответно 21-во и 33-то място.

Деница Младенова от XIб клас спечели две награди за поезия на френски език. В конкурса за творческо писане на френски език – Marathon d’écriture, тя зае второ място в страната. На 4 юни 2024 г. Деница спечели първа награда и на конкурса „Прованс – млад български поет”, организиран от Френско-българското сдружение „Прованс-България” в Екс-ан-Прованс, Южна Франция. Темата на конкурса тази година беше „Свобода”, а наградата на Деница Младенова бе десетдневен престой в областта Прованс, Южна Франция, предложен и организиран от асоциацията.