Богата дейност на филиала в Бургас на СУ „Св. Климент Охридски“

Филиалът в Бургас на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ изпраща успешна първа академична година. Сесията за студентите е в своя край, но залите на университета в морския град няма да останат празни нито ден.  От 27 юли до 30 юли 2024 г. залата на филиала, разположена в сърцето на Морската градина, ще се превърне в място за среща на млади предприемачи с опитни ментори  – екипи на Eleven и на програмата Mentor the young, чиято цел е да подкрепят стартиращи фирми, да провокират положителна промяна в кариерните и предприемаческите животи на младите хора в България. Младежите ще могат да споделят своите идеи и вдъхновения и да получат обратна връзка, съвети за развитие и достъп до ценни ресурси.

Лятна програма включва още курсове по източни езици през юли и август, които са предназначени за ученици и студенти. В Конгресен център предстоят изнесени обучения на ученици от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации с ментори от бизнеса и Стопански факултет на СУ. Отново там за втора година ще бъде проведена и академия „Синя икономика“.

Лятно кино в Морската градина с акцент наука и български филми, дни на отворените врати на бъдещите магистърски програми, изложби, представяния на книги са сред дейностите, които ще допринасят за богатата програма на летен Бургас.