Борисов е ожали пред медиите…

„По време на нашето управление влязохме в Европейския банков съюз. След това започнаха протестите, с които някои в тази зала се гордеят”, припомни Борисов. „Не можем да направим дори комисия, камо ли нещо да започне да работи. Ако си върнете архивите, тогава казвах, че ще влезем в изборни спирали и няма да има нищо стабилно. Започнаха го ПП-тата, ДБ-тата, Божков, Радев и всички, които излязоха тогава по площадите”, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Слагате каруцата пред коня. Не искате да слушате как се държат политическите партии. В момента сме в митинг на предизборна кампания. Абсолютна безотговорност. И тук се чака кой ще мигне първи да направи нещо за държавата. Ама каква еврозона бе, господа, ние бяхме там с ГЕРБ – чакалнята, банковия съюз. Ако сега имахме стабилно правителство, доминирано от нас…, политическо е решението за еврозоната и щяхме да го вземем”, заяви гневно  Борисов.

„Имаме програма, всички я знаете. Тук за програми не се говори. Гледам с умиление пътуващите за Гърция. Оттук насетне ни трябват минимум 300 дни, за да започне строителството на следващия лот. Тотално провалено е всичко, господа и дами. Ако има такъв магьосник, който да може да сформира нещо между партии, които искат да се бият вътре…”

„Когато бяхме с 80 депутати, съм поемал отговорност. След следващи избори, ако нашите избиратели проявят максимум усилия и имаме над 80 депутати, ще поема отговорност”, уточни Борисов. „Най-корумпираната партия – ПП, били антикорупционни ли?”, попита Борисов. „Кешът” е доказателство. Докато ГЕРБ търси вариант, те отказват всичко.”

„Защо РСМ подписа (с нас) Договор за добросъседство и Преспанското споразумение – защото България и Гърция бяха единни и силни. Сега ние се тресем и те ни се подиграват.”

„Най-стабилното правителство е между първата, втората и третата партия”, завърши тирадата си Бойко Борисов.