Борисов не вярва правителството на ГЕРБ-СДС да мине

„Надявам се в 13 ч. да има държавници, а не лидери, които си спасяват партиите на гърба на държавата“, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Днес в 13 ч. се очаква Народното събрание да гласува проектокабинета, предложен от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

На въпрос какво се случва в ДПС, Борисов заяви, че ГЕРБ категорично е победил на изборите и е длъжен да предложи свое правителство. „Времето е за държавници. Листопадите в другите партии не ни касаят“, посочи бившият премиер и допълни, че партията му е поела риска и цялата отговорност. Той обаче изрази убеденост, че предложеното правителство няма да мине.

Той препотвърди, че партията му няма да подкрепи втория мандат на ДПС, а третия нарече „имагинерен“, защото е отговорност на президента. „Ще имаме възможност да слушаме внимателно изказванията на парламентарните групи и мотивите, с които не искат да подкрепят правителството. И може би после със същите мотиви ще откажем след това подкрепа и за тях“, заяви Бойко Борисов.

Имат време колегите от всички партии да го обмислят, да направят своите заключения и да не тласкаме страната към нови, нови и нови избори“, посочи още той.