„БСП-Обединена левица“ откри кампанията си в Бургас с позитивизъм и мотивация за победа

С позитивизъм и силна мотивация за победа, коалиция „БСП-Обединена левица“ откри предизборната си кампания в Бургас и обяви програма със „100 решения за България”. Водачът на листата инж. Петър Кънев и временно изпълняващият длъжността председател на БСП и председател на „БСП-Обединена левица“ – Атанас Зафиров представиха кандидатите за народни представители от Бургаския избирателен район.

Атанас Зафиров и инж. Петър Кънев

Дойде време за тежки решения. Изпаднахме в сериозна парламентарна, политическа и конституционна криза през последните три години. Нямаме лидери, но дано да се появят. Дано да вземем правилните решения, за да тръгне най-сетне България по своя път. Нашата програма „100 решения за България” е разумна и в голяма част изпълнима, само и единствено ако успеем най-накрая да сформираме правителство. Екипът ни е много силен и всеки един от тези хора е заслужил мястото си тук.”, заяви инж. Петър Кънев.

Атанас Зафиров – временно изпълняващият длъжността председател на БСП и председател на „БСП – Обединена левица“

Атанас Зафиров изрази благодарността си към коалиционните партньори за успешното обединение на левите сили в предстоящите избори. Той подчерта, че за първи път разговорите са се водили по политики, а не по разпределяне на листи и постове. В изказването си Зафиров изтъкна силните качества на инж. Петър Кънев и изрази радостта си от факта, че не за първи път листата на „БСП- Обединена левица” се води от един от най-опитните, разпознаваеми и дейни политици от ляво с отношение към Бургас – не само като туристически център, а и като стопански, икономически, интелектуален и културен център на страната.

„Тук съм в качеството си на бургазлия. Човек роден и израснал в този град и в региона. Човек, който вижда познати лица. Хора, с които сме работили дълги години. Човек, който членува в партийната организация в Бургас. Човек, чиито две деца са се родили и израснали в Бургас. Човек, чието сърце винаги ще бъде и остава в Бургас и региона. Крайно време е българска левица да влезе в управлението на страната. Крайно време е да покажем, че може да има и различен тип управление на Отечество. Листата ни от кандидати за народни представители в бъдещото 51-во Народно събрание е много добре структурирана и балансирана – едно добро съчетание между опит, приемственост, младежки дух и ентусиазъм. Всеки един от тази листа е достоен да бъде български народен представител и за мен е чест и гордост да бъда тази вечер след тях.”, сподели Атанас Зафиров.

 „БСП – Обединена левица“ ще се яви на предстоящите избори на 27-ми октомври с бюлетина №28.

Ето и цялата листа с кандидати за народни представители на коалицията:

  1. Петър Георгиев Кънев
  2. Тодор Байчев Байчев
  3. Живко Иванов Табаков
  4. Йордан Георгиев Петков
  5. Явор Кирилов Костов
  6. Даниела Димитрова Алакушева-Ненова
  7. Маргарита Стаматова Стаматова
  8. Маргарита Иванова Петрова
  9. Тошко Димитров Желев
  10. Иван Данев Токаджиев
  11. Паруш Желев Парушев
  12. Аспарух Данчев Иванов
  13. Георги Петков Базотев
  14. Ибрахим Шукри Мустафа
  15. Илия Станимиров Илчев
  16. Живко Пламенов Костов
  17. Мехмед Мустафа Мехмед
  18. Евгения Стоянова Карайчева
  19. Георги Янев Марков
  20. Кирил Рафаилов Елевтеров
  21. Румен Христов Николов
  22. Георги Желязков Бъклев
  23. Борислав Петров Ангелов
  24. Ивелина Панайотова Иванова
  25. Снежанка Райчова Георгиева
  26. Тодор Генов Сотиров
  27. Стоян Ташев Иванов
  28. Румен Кулев Кулев