Бургаският свободен университет откри академичната си година

Над 1200 са новозаписаните студенти в 10 бакалавърски, 42 магистърски и 8 докторски програми в Бургаски свободен университет, съобщават от висшето учебно заведение в морския град. Университетът отбелязва и най-висок ръст на чуждестранни студенти. В момента в учебното заведение се обучават над 130 чуждестранни студенти и докторанти от Руската федерация, Украйна, Полша, Турция, ЮАР, Узбекистан, Латвия, Казахстан, Германия и Армения.

Бургаският свободен университет има водещо място в регионалното развитие на страната и в осигуряване на научна и професионална среда за предприемчивостта и лидерството, изтъкна ректорът проф. д-р Милен Балтов при откриването на новата академична година.

Съвместните самостоятелни дигитализирани специалности тази година са „Кръгова икономика“, „Морско право и крайбрежни територии“, „Проектиране и управление на въздушни и морски дронове“, „Електронизация и комуникация на възобновяеми енергийни източници“ и „Иновации и предприемачество в началното и в предучилищното образование“, допълват от учебното заведение.

По програма „Еразъм+“ са планирани над 60 студентски и преподавателски мобилности в над 15 европейски държави, както и в Колумбия, Малайзия, Република Южна Африка. По същата програма освен студентите от Европейския съюз в университета ще продължат да се обучават и студенти от Южна Африка.