Бъркотията в ДПС продължава с пълна сила

Ако българските политици, нормалните политически партии, възстановят нормалността, диалога помежду си, аз съм убеден, че може да има кабинет с втория мандат. Говоря в лично качество. Това каза зам.-председателят на ДПС Джейхан Ибрямов пред медии. „Ако се възстанови диалогът между партиите и политиците, ако се възстанови виждането, че трябва да има грижа за хората, за политиките на държавата, за развитието на страната, убеден съм, че може да има правителство, с втория мандат“, смята политикът.

В събота почетният председател на ДПС Ахмед Доган се срещна с представители на ДПС, сред които председателят на партията Джевдет Чакъров и част от депутатите, гласували против избора на кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС Росен Желязков. Преди гласуването Рамадан Аталай каза, че отношенията между Делян Пеевски и Ахмед Доган са в разрив в момента. Ден преди това Аталай и Ибрямов бяха изключени от парламентарната група на ДПС.

ДПС е неделима единна цялостна партия, неин основател е Ахмед Доган, неин единствен лидер е Ахмед Доган и всички структури са зад него, посочи след срещата Ибрямов. Изцяло в ръцете на Ахмед Доган е преодоляване на напрежението в партията, каза той. По думите му партията трябва да заседава и да вземе решение как да се подходи към втория мандат.

Мандатът няма нищо общо със случващото се в ДПС, той е свързан с бъдещето на страната, посочи Джейхан Ибрямов. Това е уникалността на ДПС – да решаваме проблемите във вътре в партията, допълни той.  И съобщи предмета на разговор вчера в „Росенец”.

„Проведохме сериозен разговор, дебат за моделите на управление, които в момента функционират в партията. Всичко, което се е натрупало през последната година – година и половина беше изложено пред почетния ни председател”, допълни Ибрямов. И уточни, че проблемът е „вземането на еднолични решения”.

Попитан има ли война в ДПС, той отговори: „Да не всяваме страх за война, напрежение – да. ДПС е една идея, жив организъм. Трябва да се обсъждат различните тези, те трябва да бъдат в развитие. ДПС е цялостна, монолитна партия”.

Джейхан Ибрямов съобщи, че в най-скоро време Ахмед Доган ще излезе със свое становище. Доган е в пълна кондиция, следи вътрешнопартийния живот в ДПС и вътрешнополитическия живот в страната.  До дни ще има позиция, каза депутатът.