Велоалея до кв. „Крайморие“

Напредват дейностите по свързването на Бургас с „Крайморие“ с велоалея. В момента се изгражда продължението на съществуващата така, че скоро тя да достигне до квартала. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

„Идеята е поетапно да осигурим цялостно велосипедно трасе от Бургас до останалите населени места по Южното Черноморие. Предстоят ми разговори с останалите кметове на морски общини, в чиито територии попадат следващите етапи на трасето.

Точното местоположение на изграждащата се в момента отсечка е между природозащитен център „Пода“ и кв. „Крайморие“, успоредно на републикански път I-9 Бургас – Малко Търново.

На „Пода“ ще се изгради площадка за кратък отдих и наблюдение, както и рампово съоръжение (пасарелка) за преодоляване на денивелацията. Ще има участък със споделена пешеходна алея, след това ще е за велосипедисти“, написа Николов.

Общата дължина на алеята за велосипеди е 780 м. Велоалеята ще е с възможност за двупосочно движение, с габарит 2,50 м. По пасарелката и велоалеята по цялата дължина ще се изгради осветление, както и частично декоративна ограда от страна на републикански път.