В събота и неделя – състезания по триатлон в Бургас

За четвърта поредна година Бургас посреща стотици състезатели по триатлон, които ще се борят за призовите места в първото за сезона състезание от календара на Българска асоциация по триатлон. То ще се проведе на 29 и 30 юни 2024 г. на северния плаж, алеята към кв. „Сарафово“ и ул. „Поморийска“.

Заради състезанието се въвеждат временни транспортни ограничения. От 7 часа на 28 юни .2024 г. – петък, до 15 часа на 30 юни .2024 г. – неделя, улица „Поморийска“ и паркинг „Капани“ в Приморски парк ще бъдат затворени за движение и паркиране на автомобили. За целта ще бъде въведена временна организация. Ул. „Поморийска“ ще бъде затворена за преминаване на автомобили в участъка от ул. „24-ти Черноморски пехотен полк“ до паркинг „Капани“.

В състезанието ще вземат участие национално представени спортни клубове, членове на Българската асоциация по триатлон. Началото ще бъде дадено с три от възрастовите групи: мъже/жени – +19 г., младежи/девойки – 17 – 18 г., и старша възраст – 15 – 16 г. В неделя, 30 юни, участие ще вземат най-малките възрастови групи: младша възраст – 13 – 14 г., деца – 11 – 12 г., и най-малките – „Бенджамин“, 10 год., и по-малки.

Състезанието е с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Български спортен тотализатор и община Бургас.