Дарени книги на регионалната библиотека в Бургас

Безценната за правото книга „60 години българско правосъдие 1878 – 1941”  дари на Регионална библиотека „Пейо Яворов” в Бургас проф. Снежана Начева – бивш конституционен съдия, едно от знаковите имена в юридическата общност в България.

Тя разказа историята на изданието и за неговата уникалност. Жестът на  проф. Снежана Начева има голяма стойност и поради нейният принос в областта на правото, преподавателската дейност и приноса към юридическата наука. Емоционалната раздяла със стойностната книга я прави още по-ценна за получателите от библиотеката.

Това стана в присъствието на Иво Баев – председател на Постоянна комисия по правни въпроси в Общински съвет – Бургас, Диана Саватева – заместник-кмет по култура и вероизповедания в община Бургас, Димо Гочев – председател на Съюза на юристите в Бургас, и домакинът, който прие дарението – Яна Кършийска, директор на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов”.

Към ценното дарение беше прибавен още един жест – редки юридически книги подари  на библиотеката адвокат Иво Баев.

С книгата „60 години българско правосъдие 1878 – 1941” и книгите, подарени от адвокат Иво Баев, ще бъде поставено началото на юридическа сбирка от ценни и редки издания към музейната част на библиотеката. Тя ще бъде придружена с информация за книгите и дарителите.