Джавдет Чакъров – „Едноличното управление доведе до напрежението в ДПС

„Видно е, че има едно еднолично управление, което доведе до това напрежение и в парламентарната група, и в някои от структурите. В ДПС е традиция, винаги Централното оперативно бюро е заседавало всяка седмица и всеки един от ръководството можеше да изразява позиция по няколко пъти и позицията на ДПС се оформяше на тези заседания именно. За съжаление от националната конференция досега ние имаме само един Централен съвет, където приехме критерии и за провеждането на парламентарните избори. Ние нямаме заседание на колективните органи, те не функционират до момента и трябва да си направим изводите”, посочи пред медия председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

„Нарушени са процедурите. Областните съвети след изборите трябваше да анализират резултатите. На базите на анализите се правят заключения и тези резултати от областните съвети се представят пред Централния съвет, а това сега не се случи. Ахмед Доган е казал, че колективните органи трябва да функционират. Има много сериозна активност от много структури и естествено, че всички сме коментирали ситуацията, все пак има ръководство, което би следвало да функционира”, подчерта Чакъров. „Ще чуем и позицията на Ахмед Доган предполагам в следващите дни”, уточни той.

Попитан дали ще остане в ДПС, Чакъров отговори: „Аз съм с истинското, автентичното ДПС и с колегите сме с истинското и автентичното ДПС. Всички в ДПС сме евроатлантици и няма деление на евроатлантици и евронеатлантици.”