Димитър Маринов идва в Бургас

Известният в Холивуд актьор Димитър Маринов идва в Бургас по покана на общината за предпремиерата на филма „Гунди – Легенда за любовта“ на 12 октомври 2024 г. от 19 ч. в Културен дом НХК. Жителите и гостите на града ще имат възможност да гледат трите най-нови филма, в които той играе – „Гунди – Легенда за любовта“, „Сельодка“ и „Караганда“.

Пълнометражният игрален филм „Гунди – Легенда за любовта“ е посветен на великия и обичан футболист от миналото Георги Аспарухов – Гунди. Лентата проследява живота на големия спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита, до трагичния 30 юни 1971 година.

В основата на сценария са неразказвани досега истории от личния живот на Георги Аспарухов и неговата най-голяма любов – съпругата му Лита, с която преминават през редица изпитания на живота, футбола и системата, но остават заедно до самия край. На екран ще оживеят и някои от легендарните мачове с участието на Гунди, благодарение на стотиците специални ефекти, използвани във филма. В кинопродукцията Димитър Маринов играе ролята на Аспарух, бащата на Гунди.

На следващия ден любителите на киното ще имат възможност да гледат другите два нови филма с участието на Димитър Маринов – от 17 ч. късометражния „Сельодка“ и от 19 ч. пълнометражния „Караганда“. И двете прожекции се провеждат в Културен дом НХК при вход свободен. Между прожекциите  е предвидена среща с актьора.