Дипломатически скандал в Черна гора

Черногорският премиер Милойко Спаич не се появи на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщава черногорското издание „Виести”. Водената от Радев делегация е напуснала сградата четири минути след уговорения за срещата час, по всяка вероятност не е получила и ясни обяснения за закъснението на черногорския премиер..

С посолството на България е било договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имал голямо желание да се срещне с президента Радев, въпреки натоварения си дневен ред.

По-ранната среща на Спаич с голяма туристическа компания продължила три минути повече от предвиденото и затова той закъснял за срещата с Радев. Малко по-късно било предложено на Радев да се върне за разговори с черногорския премиер, но той е отказал.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на компанията. Причината за забавянето е, че помещението трябвало да се подготви за следващата среща, гласят закъснелите обяснения на черногорското правителство.