Днес – „Севилският бръснар“ в Бургас

Безспирен низ от комични моменти, свръхдинамика, неподправено настроение, породено от изключителната емоционална спойка на всички на сцената, очакват публиката на 18 юни 2024 г., вторник, от 19 часа на сцената на Държавна опера – Бургас в спектакъла на „Севилският бръснар“. Чудесен артистичен състав се превъплъщава в свежите роли на един от най‐забавните спектакли на операта в морския град с интелигентно чувство за хумор, личен чар и неизчерпаема енергия.

Почти три години след блестящата премиера (на 8 октомври 2021 г.),  новият постановъчен прочит на „Севилският бръснар“ от Джоакино Росини, по режисура на доц. д-р Александър Текелиев, умело съчетан с оригиналните сценографски и костюмографски решения на Денис Иванов, продължава да е хит с вечно актуалните теми, шеметни режисьорски решение и авангардна сценография, вихрено артистично присъствие, щипка еротика и гарантирани усмивки.

Осъвременената версия на операта продължава да доказва, че предизвикателството на новия подход се приема с разбиране и е сигурен способ за излизане от зоната на комфорт, за да се разшири кръгозорът и да се обогатят възприятията.