Емоционална завладяваща изложба в Бургас

Дълбоко емоционално завладяваща и философски провокативна е съвместната изложба на великотърновските художници Мартина Караиванова и Красимир Аврамов. Одухотвореност, вътрешната хармония, вяра, че има отговори и на важните въпроси – това са първите впечатления от тази въздействаща колаборация.

Откриването на експозицията на двамата художници е на 2 октомври 2024 г., озаглавена е „ОтНеси ме там“ и може да бъде разгледана до 22 октомври 2024 г. в галерия „Неси“.

 

Мартина Караиванова живее и работи във Велико Търново. Завършва Факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализира и по-късно преподава живопис в същото учебно заведение. През 2010 година, преминава курс на обучение и в Cité Internationale des Arts в Париж. Автор е на няколко самостоятелни изложби, а със свои картини участва в повече от 80 национални и международни проекта. Носител е на над 25 награди, между които и тази за млад автор, от Биеналето на малките форми в Плевен през 2014 година.

Проф. Владимир Аврамов е преподавател по стенопис и живопис в катедра „Стенопис“ на Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ от 2004 г. Има докторска степен по изкуствознание. Роден е през 1970 г. във Враца, последователно завършва Художествената гимназия в София и Националната художествена академия със специалност „Стенопис“. Първите му самостоятелни изяви като живописец датират още от 1991 г., като се представя основно в София, Бургас и Велико Търново. Участва в над сто национални и международни изложби. Член на Съюза на българските художници. Творческите му търсения са в областите: живопис, стенопис, мозайка, църковна стенопис, икона. Въпреки неговите завидни и неоспорими успехи в живописната сфера, за много от хората той е по-известен с проектирането и реализацията на над 35 православни църковни обекти в България, Гърция и Русия.