Жечо Станков организира открит урок по народни танци

Открит урок по народни танци ще се проведе в спортна зала „Никола Станчев“ в бургаския ж.к. „Меден рудник“ в Бургас тази неделя – 6 октомври 2024 г. Той ще бъде воден от Марио Егов – главен художествен ръководител на професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ – Бургас.

Организатор е Жечо Станков, който превърна това събитие в традиция. То е чакано както от професионални танцьори, така и от бургазлии и гости на града, които на място се учат да следват стъпките. За всички участници емоциите са страхотни, а откритият урок се превръща в истински празник на фолклора. Входът е свободен.

„За мен е огромно удоволствие да организирам това събитие за пореден път и да отправя покана към бургазлии да участват. Българските народни танци зареждат присъстващите с прекрасни емоции. Наистина се получава празник, в който много хора се включват с ентусиазъм. Нека дойдат всички, които обичат народните танци, очакваме ги“, каза инициаторът Жечо Станков.

 

Жечо Станков е роден на 4 август 1982 г. в Бургас. По образование е магистър по икономика  от университет Регенсбург, Германия. Работил е като маркетинг директор, както и консултант по енергийни проекти. Той е съосновател и секретар на „Българска асоциация компресиран природен газ“. Бил е председател на Българския енергиен холдинг, както и зам.-министър на енергетиката във втория кабинет на Бойко Борисов. Народен представител от 44-то Народно събрание досега в парламентарната група на ГЕРБ-СДС.