Завърши предприемаческо обучение в Бургас

Завърши четвъртото издание на 2-дневно предприемаческо обучение ABLE Weekend Activator, организирано от „Асоциация на българските лидери и предприемачи“ (ABLE) и община Бургас. Тази година събитието се проведе от 29 – 30 юни в Младежки международен център – Бургас.

В рамките на 48 часа 30 участници на възраст между 19 и 35 години преминаха през обучение, свързано с валидация на бизнес идеи, изграждане на бизнес модел, профилиране на клиенти и клиентско преживяване, идентифициране на ключови функционалности за потребителите, първи стъпки на пазара, за това как се презентира стартъп идея и как се привличат успешно съмишленици, партньори и инвеститори. На големия финал 5 екипа представиха разработени своите бизнес идеи с помощта на ментори – доказани предприемачи и професионалисти с опит в различни сфери – продуктови иновации, дигиталните трансформации, създаване на технологични продукти, маркетинг и бизнес развитие, и много други.

Отбор „LekGoal” представи проект за създаване на платформа за организиране любителски футболни мачове и запазване на футболни игрища.

Отбор „Build the future” презентира проект за помагане на младите хора с амбиции да открият пътя си за професионално развитие чрез изграждане на платформа за стажове на ученици в малки и средни предприятия в България.

Отбор „Get Home Safe” представи проект за мобилно приложение, което дава информация за препоръчително безопасни зони за придвижване на жени през тъмната част на денонощието с функционалност паник бутон, който да се ползва при необходимост.

Отбор „Artably” презентира платформа, която помага на хората на изкуството във всеки етап от тяхното развитие, включително и да  реализират продажби чрез създаденото от тях цифрово съдържание.

Отбор „Mea lura” –представи дигитална платформа за лесен, бърз и евтин достъп до професионални правни консултации.

Победителят, който журито определи по предварително обявените критерии, е отбора на „LekGoal”,  който ще получи подкрепа с професионални консултации от експерти за доразработване на идеята. Наградата на публиката, определена чрез гласуване, получи отборът „Get Home Safe”.