Знаете ли как да говорите пред публика?

Двамата безспорни авторитети в тази област Иво Топалов и доц. д-р Георги Бърдаров в продължение на три дни – 9, 10 и 16 ноември 2024 г., ще проведат курс в Бургас за презентационни умения Интензивният курс е с цена 359 лева и ще се проведе в  Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

„Страхът от говоренето пред публика се нарежда на едно от челните места в почти всички международни касификации на страховете. В същото време, няма умение което да е толкова важно както за професионалното развитие в почти всяка сфера, така и за разгръщане на личностния потенциал и да умеем да изразяваме себе си и идеите си”, посочват организаторите на обучението.

Участниците във водения от тях курс ще усвоят как да създават и изнасят ефективни презентации, които ангажират и вдъхновяват аудиторията. Те ще научат как да добият увереност и как да запазят спокойствие, дори и в критични моменти.

Сред темите, които са засегнати в базовия курс са: структуриране на презентациите, език на тялото, подбор на думи, формулите за завладяващо начало, правилна подготовка, справяне с трудни моменти на сцената, използване на истории в различна среда, реални примери на изключителни презентации с анализ на елементите в тях, водене на презентации в онлайн среда, етикет и базови умения и много други.

 

Иво Топалов е бизнес коуч, обучител, културолог, писател и предприемач. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски” със специалност „Културология”, има и два издадени художествени романа – „Полетът на орела”и „Докторът”, както и нехудожествената книга „Не ни търсете”. Като обучител, той е работил с множество клиенти, провеждайки частни консултации, както и е водил голям брой корпоративни обучения.

Доц. д-р Георги Бърдаров е български учен и писател. Той е зам.-декан на Геолого-географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и ръководител на катедра „Социално-икономическа география”. Специалист е по демография и етно-религиозни конфликти. Автор е на десетки научни статии, публикации и монографии по демография, геоурбанистика и етнорелигиозни конфликти. Автор е на най-четения български разказ в интернет „За петата ракия или колко е хубав живота”, който е с над 500 000 четения, и на книгата „До последната минута”. През 2015г. печели първото интелектуално риалити за писатели в България „Ръкописът”. В резултат излиза романа му „Аз още броя дните”, който е отличен с наградата за дебют на литературен клуб „Перото”.

През 2018 г. с приятели създават издателска и продуцентска къща „Мусагена”, чиято основна цел е търсенето и налагането на сцената и пред широката аудитория на талантливи автори, които все още са неизвестни. През 2020 г. излиза вторият му роман Absolvo te, който е вдъхновен от две истински истории, едната, свързана с Втората световна война, Холокоста и концлагера „Аушвиц”, а другата с арабо-израелския конфликт.

През 2021 г. за този си роман Бърдаров е отличен с Европейската награда за литература. През 2022 г. получава най-престижния литературен приз в България – „Вазовата награда за литература”, през същата година е обявен за най-четен автор на художествена литература от читателите на Столична библиотека. Георги Бърдаров е президент на Университетски клуб по петанка.

За записване и повече информация може да използвате е-мейл:gburdarov@hotmail.com.