Изложба „Личности и събития в българския спорт” в Бургас

Над 400 лични вещи, спортни екипи и артикули на Димитър Бербатов, Христо Стоичков, Григор Димитров и на още плеяда шампиони са включени в изложбата „Личности и събития в българския спорт”. Експозицията ще бъде открита на 21 октомври, от 18:00 часа, в Културен дом НХК. Събитието се реализира по инициатива на Асоциация „Докосни дъгата”.

В изложбата могат да се видят и артикули с автентични подписи и на Петър Лесов, Станка Златева, Армен Назарян, Елица Янкова, Божидар Андреев, Божидар Темелков, Детелин Далаклиев, Ренета Камберова, Цвета Галунова, Антъни Иванов, Йосиф Панов, Ивет Горанова, Матей Казийски, Стефка Великова, Мадлен Радуканова, Асен Великов, Димитър Илиев и други.

Показани са екипи и награди на български футболисти, които участваха в Световното първенство в САЩ’94 – Христо Стоичков, Йордан Лечков, Красимир Балъков, Златко Янков, Даниел Боримиров, Пламен Николов.

За истинските фенове на спорта интерес ще представлява да видят част от екип на Майкъл Джордан и щафетна палка с автограф на Карл Люис, както и новите артикули изпратени от звездни футболисти на Милан и Ювентус, както и предмети на олимпийски шампиони от Париж! Събитието се организира от Асоциация „Докосни дъгата“, община Бургас, Регионална библиотека „Пейо Яворов”, Културен дом НХК – Бургас, Младежки спортен клуб „Пазарджик спортува” и AM Studio.