Изложба на интериорни огледала в Бургас

Росина Генчева е създател на иновативен бранд за луксозни и строго индивидуални интериорни огледала. Част от тях ще бъдат представени в изложбата „Българското присъствие: цветове и истории” наред с още 14 творци. Интересната експозиция ще се открие на 1 юли 2024 г. от 19 часа в КЦ „Морско казино”.

Огледалата, като неизменна част от интериора на всеки дом, като мистичен портал и произведение на изкуството. Всичко това се съдържа в ръчно изработените огледала на талантливата Росина Ганчева. В своите проекти дизайнерката умело съчетава органични и геометрични форми. Смело прелива цветовете от спокойни земни нюанси до папагалово ярки тонове, акцентирани с бронз, злато и сребро. Авторката използва голямо разнообразие от техники и материали, а силното присъствие на естествени камъни и кристали придават на продуктите изключително присъствие. С характерния си блясък и 3D текстурите , те се определят, като оригинални произведения на изкуството с колекционерска стойност – интериорни бижута с изискан стил и подчертана автентичност.

Над 20 интересни огледала с различни форми и размери ще имат възможност да разгледат жителите и гостите на Бургас. Те ще бъдат част от изложбата, която събира българи-творци от чужбина и завърнали се от там. В експозицията, в която са включени живописни произведения, рисунки, фотографии, ще продължи до 5 юли, съпътствана от редица интересни събития – лекции, творчески работилници и литературни премиери.. Проявата се организира с благотворителна цел, събраните средства от нея ще подпомогнат представянето  на  други български творци.

Събитието се организира с партньорството на Община Бургас.

 

Росина Ганчева е родена в Габрово. Израснала сред пъстрите дюкяни на Етнографски музей „Етър”, тя остава запленена от обаянието на старите работилници и изящните творби на сръчните майстори. Следвайки своя творчески порив, Росина завършва „Графичен дизайн” в Нов български университет, но нейна страст си остават ръчно изработените изделия. През 2017 година започва да експериментира с епоксидна смола. Креативната авторка бързо разбира, че това е материал с изключително широко приложение в архитектурата, интериорния дизайн и изкуството. Смолата става основен компонент в нейната работа.