Илияна Йотова – ЕС трябва да реши дали да бъде доминиращ или доминиран

В навечерието на европейските избори Европейският съюз трябва да реши дали да бъде доминиращата икономическа и политическа сила, или доминираната, каза вицепрезидентът Илияна Йотова при представянето на Годишника 2024/2025 на Френско-българската търговска и индустриална камара. „ЕС е съюз на споделени ценности и човешки права и за да можем да ги отстояваме, трябва да покажем на света своята икономическа и политическа мощ“, каза още вицепрезидентът.

„Сега е моментът да проведем разговора за това каква икономика иска да развива Европа, като отчитаме и конфликтите и противопоставянията в световен план – да заложим на повече производство тук, на Стария континент, или навън. Злополучният опит по време на Ковид пандемията ни показа, че правилната политика е повече производство в Европа. България трябва да използва пълноценно възможностите, които предоставя това преориентиране“, заяви Илияна Йотова.

Вицепрезидентът изтъкна доброто и устойчиво сътрудничество с президентската институция на Френско-българската търговска и индустриална камара, която определи като най-верния съюзник на българската държава и българския бизнес. Над 300 са вече членовете на камарата.