Иновативен лагер в Бургас

В Бургас се провежда специализиран иновативен лагер за ученици на тема „Изкуствен интелект за екологична устойчивост“. Събитието е двудневно – на 11 и 12 октомври 2024 г., а домакин е Международният младежки център в ж.к. „Меден рудник“. Негови организатори са Центърът за творческо обучение и община Бургас с подкрепата на „Vivakom регионален грант“. Иновативният лагер бе открит от заместник-кмета по образование, здравеопазване и социални дейности Михаил Ненов, който приветства всички ученици за избора им да участват в събитие, посветено на изкуствения интелект.

Тринадесет отбора от различни бургаски училища ще се състезават и творят, за да намерят решения за екологичната устойчивост чрез използване на изкуствен интелект (ИИ). Целта на инициативата е да вдъхнови ученици на възраст между 13 и 18 години и техните учители да изследват как изкуственият интелект може да допринесе за екологичната устойчивост. В рамките на два дни участниците ще се включат в интерактивни сесии, лекции и групови задачи, които ще им помогнат да разширят познанията си за ИИ и да работят върху конкретни екологични проекти.

Лагерът няма състезателен характер, а се фокусира върху развиването на умения за работа в екип, творческо мислене и екологична осведоменост. Всички участници ще получат подаръци и грамоти за своето участие.