Интересна изложба в Бургас

На 20 юни 2024 г. от 18:30 часа в „Ателие R“ гостуват две знакови имена от пловдивската артистична общност –  Гроздан Илков – Графаq и Юли Шумарев. Изложбата се нарича „1+1“, а причините да посетите събитието са 101, твърдят организаторите от бургаската галерия.

Гроздан Илков е разнороден талант. За него големият Кольо Карамфилов казва, че хванатият път от Графа е магистрала, а творбите му са от бъдещето. Васил Василев – Зуека го определя като голям художник и консултира с него своите картини.

Юли Шумарев се самоопределя „от изчезващия вид на свръхчувствителните носталгици“…  Творбите му се отличават с неподправена, фина чувствителност и уникален почерк. Еднакво талантлив с четката и перото, често картините му са „луксозно опаковани“ със стих или есе, с което  омагьосва и печели сърцата на своите почитатели.

На откриването на изложбата Юли Шумарев ще представи книгата си „Макгахански блусове и балади“ – едно носталгично пътешествие назад във времето към детството, онова с грамофонните плочи, филиите с лютеница, бурканите със сладко, дървените щипки и динените фенери… Спомени, щастливо-тъжни… повече от 101…