Интересна изложба в Бургас

Центърът за опазване и развитие на традиционните за България приложни изкуства към Националната художествена академия с партньорството на община Бургас представят интересната изложба – резба, керамика, текстил, метал, порцелан и стъкло. Произведенията на изкуството са създадени от студенти, а мащабната експозиция ще бъде подредена в две от залите на КЦ „Морско  казино“ – „Александър Г. Коджакафалията“ и “Христо Фотев“. Изложбата ще бъде открита на 23 октомври 2024 г. в 18 часа.

В зала „Александър Г. Коджакафалията“ посетителите могат да видят учебни работи и проекти на студентите, а в зала „Христо Фотев“ са експонирани дипломни работи .

Експозицията разглежда пластическата и композиционната проблематика, която авторите изразяват чрез специфичните естетически качества на отделните материали с които работят. Произведенията в изложбата са изпълнени в различни живописни и графични техники, както и други, постигани чрез сериграфски, фотографски и компютърни технологии.

Изложбата се реализира по Програмата на Националната художествена академия за присъщата й научна и художественотворческа дейност за 2024 година със съдействието на община Бургас.