Кандидатстване за стипендиите на „Зонта клуб Бургас”

„Зонта интернешънъл” е водеща световна организация от професионалисти, която работи за изграждане на по-добър живот на жените и момичетата. Една от важните дейности на организацията е да подкрепя жените, като подпомага образованието и  професионалното им развитие чрез четири международни образователни програми.

„Зонта клуб Бургас” повече от 10 години подкрепя талантливите ученици от област Бургас, като връчва ежегодните си стипендии. И тази година може да се кандидатства в стипендиантския конкурс под надслов „Подкрепа на млади таланти” за учебната 2024/2025г. Очакват се кандидати в областта на науката, изкуството и спорта.

Размерът на стипендията е до 1500 лв. годишно, като ще се изплащат ежемесечно. Подпомагането може да бъде осъществено под формата на такси за семинари, курсове и други обучения.

Ученици от VII до XI клас включително, обучаващи се на територията на област Бургас, могат да подадат документи от 15 октомври  до 15 ноември 2024 г., на следния електронен адрес: zontaburgas2003@gmail.com

Формулярите може да се изтеглят от сайта на „Зонта клуб Бургас” – www.zonta-burgas.org.