Каракачанов – „Свидетели сме на поредната вакханалия в политически живот”

На крачка сме от излизане от политическата криза или на задълбочаването й и как това рефлектира върху отношенията ни със Северна Македония коментира председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. „Не знам дали можем да говорим за разделение в националистическите партии, може да говорим за поредната вакханалия в българския политически живот”, обясни пред медии той, имайки предвид политическата ситуация в страната.

„Бойко Борисов направи много бърз и хитър ход – взе мандата и върна папка с готовото правителство. Утре може би то ще мине”, смята той. „В нормалните демократични държави парламентарно представените партии разговарят и при съгласие излизат с обща програма. А ние видяхме едни формални разговори, които бяха несериозни. Всички знаем, че в ГЕРБ всичко се решава от един човек“, добави председателят на ВМРО.

По думите му новосъздадената партия „Величие” е била „набързо конструирана от хора, които дори не се познават”. Според него водещите лица на партията „явно се познават едва от няколко месеца“.

„Отношенията между България и Северна Македония се затормозяват от ината на политиците в Скопие да изпълняват договора, който са подписали”, каза още Каракачанов. Според него темата е важна, защото голяма част от българското население има македонски произход.