Концерт на Мандолинен квинтет „Сезони“

Едно различно събитие ви очаква на 8 юли 2024 г., понеделник, на откритата сцена на остров Света Анастасия. Концерт „Фолклорът в класиката“ ще представи на публиката един от най-добрите представители на българската мандолинна музика – Мандолинен квинтет „Сезони“, носител на национални и международни отличия.

Началният час е 19 ч., като пътуването до острова ще се извършва с кораб от Магазия 1. Обявеният курс на кораба за концерта е в 18 ч. За повече информация и задължителна резервация – 0882 004 124.

Концертът ще бъде с вход свободен, като се заплаща единствено билетът за пътуване на стандартна цена. Проектът „Фолклорът в класиката“ се осъществява с финансовата подкрепа на община Бургас по фонд „Култура“ и на списание „Арт панорама“.

Мандолинният квинтет „Сезони” е в състав Пламен Маслев и Евдокия Бобоцова – мандолини, Маргарита Калчева – контрабас, Милен Джуров и Росен Балкански – китари, е вече 26 години на българската и международна сцена. Формацията концертира в цял свят. Носител е на награди от международни конкурси. БНТ създава два филма за състава. В концерта ще участват и млади таланти от  НУМСИ „Проф. П. Владигеров“. Това са Марина Янкова – виолончело, и Миа Клеппе – контрабас.

„Фолклорът в класиката“ ще представи и българската композиторка от Бургас Петя Тончева. Включената в концертната програма нейна пиеса „Кой открадна есента“ е за соло виолончело и в нея ще свирят двете талантливи ученички от Музикалното училище в Бургас, съвместно с квинтет „Сезони“.