Корман Исмаилов – „Пеевски държи Доган и Борисов с документи”

„Доган е инсталиран лидер, човек, сменил името си от миналите години, агент на службите. Овладя структурите, стана сериозен фактор. Започна да внушава, че ДПС е негова рожба и да внушава, че не той зависи от ДПС, а ДПС зависи от него. Оттогава започна разочарованието ми.” Това каза в интервю за бившият председател на младежата организация на Движението за права и свободи и член на Централното оперативно бюро на партията Корман Исмаилов.

„След това инсталира Местан, който се оказа пешка, която бързо „изгърмя”. След това – Карадайъ, той също беше пешка, но си помисли, че може да стане царица в като в шахмата. Разбира се – и той „изгърмя”. С инсталирането на Пеевски Доган си направи гавра с избирателите, с обществото и особено с избирателите в Турция”, посочи Исмаилов.

По думите му за Доган ДПС е преторианска гвардия, която трябва да гарантира заграбеното през времето. „Той превърна ДПС в партия на системната корупция. Пеевски е класи под Карадайъ от гледна точка на политически опит и познания. Той е нищо от гледна точка на дефиниране на политики. Пеевски си помисли, че това е фирма. Явно е и юридически некомпетентен. Партията се представлява от него и Чакъров, но те не са управители, те не управляват, а представляват членовете на партията и колективните й ръководни органи”, подчерта Корман Исмаилов.

„Зависимостите между Доган и Пеевски явно са много сериозни. Пеевски държи Доган и Борисов с компрометиращи документи, свързани със „задкулисното разпределяне на огромни икономически ресурси. Това се случва през приватизация и овладяване на огромни икономически единици, предприятия, дружества – обикновено през скрита собственост. Ако не беше така, досега Пеевски да беше излетял като тапа на шампанско.”

За щенията на Бойко Борисов за промяна в избирателната система, той заяви: „С трици маймуни не се ловят. Какво иска да каже на хората? Че дори и още повече да спадне изборната активност, чрез предлаганата от него промяна той пак ще ни управлява. Той, пък и други, или ни правят на глупаци, или самите те вече са сериозно изглупели.”