Любен Дилов постави 4 къщички за споделяне на книги в „Меден рудник“, отправи силно послание

В инициативата се включи и водачът на листата ГЕРБ-СДС Димитър Николов. Книги за жителите на комплекса в новата придобивка поставиха кандидатът Андрей Рунчев, общинските съветници Йордан Вълев и Георги Маринчев

Четири нови къщички за споделяне на книги бяха поставени днес на различни точки в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“.  Инициативата е на кандидата за народен представител от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

„Да правиш добро, да правиш нещо, което остава. Това е идеята на къщичките за споделяне на книги. А това, с което можеш да обиколиш света, без да напускаш родния си град, са книгите“, каза Любен Дилов-син, който постави първите книги в къщичката пред Международния младежки център.

В инициативата се включи и водачът на листата ГЕРБ-СДС Димитър Николов. Книги за жителите на комплекса в новата придобивка поставиха кандидатът Андрей Рунчев, общинските съветници Йордан Вълев и Георги Маринчев.

„Къщичките за споделяне на книги са не само екзотично развлечение, но и мерило за цивилизоваността на един квартал, за способността на хората да се уважават и да се грижат за общото“, каза още Любен Дилов.

В това отношение опитът на Меден рудник е за пример. Поставените преди година къщички още функционират и се радват на интерес от съкварталците.  Къщички за споделяне събират 18-20 книги и дребни занимателни играчки – дървени пъзели, устойчиви детски книжки и др.  Приличащи на къщи за птици, функцията на съоръженията е  да насърчават размяната на четива във време, когато списанията и книгите са все по-скъпи. Затова и заглавията, които можете да откриете там са съвсем актуални, излезли през последния месец, или пък радващи се на голям интерес от читателите. Естествено има и много от вече изчерпаните броеве на популярни списания като Биограф и l`Europeo. Идеята е хората да споделят по още един начин радостта от общуването, като си „препоръчват“ един на друг издания, които са ги впечатлили.

Намигването към парламентарните избори е в заглавието къщичките – „18 мига от есента, 18 причини да чета“ – което е и шега със знаменития съветски филм за Щирлиц, в който основно се ползваха различни тайници за препредаване на информация.

Другите три локации, където бяха поставени къщички, са в Парк „Меден рудник“,  на детската площадка срещу магазин Кауфланд и до баскетболното игрище / ул. Бачо Киро 127/.