Над 160 ученици и студенти събра четвъртото издание на „Битка на мозъците”

Над 160 ученици и студенти се включиха  четвъртото издание на „Битка на мозъците”, организирано в Бургас от енергийния експерт и кандидат за депутат от листата на ГЕРБ-СДС Жечо Станков. Младежка дързост, енергия и съобразителност изпълниха  залата на Конгресния център в Бургас на 11 октомври 2024 г. Готови със своите знания да се преборят за голямата награди бяха 36 отбора от Търговска гимназия в Бургас, Математическата гимназия, Строителния техникум, училище „Йордан Йовков”, Гимназията за романски езици, Английската гимназия, Университет Асен Златаров и др.

Наградени бяха общо 12 отбора. Голямата награда – пътуване в сърцето на Европа – Брюксел, спечели сборният отбор „Девин”, който включваше ученици от английските гимназии в Бургас и Пловдив и от Математическата гимназия в Бургас. Спечелелият второ място отбор КПМД отиват за уикенд в Пампорово в  Хотел Перелик 5*. Наградите включваха още картинг ваучери, Escape rooms и други забавления.

Емоционално и оспорвано, „Битка на умовете“ се превърна в традиционно състезание за Бургас. Бургаските младежи са най-можещите и знаещите, заяви Жечо Станков и обеща на младежите следващия път въпросите да са още по-вълнуващи.

Четвъртото издание на куиза се проведе  в четири  тура от по 10 въпроса. Учениците трябваше да попълват тестове, да покажат знания по различни казуси, да разпознават снимки на изтъкнати личности от различни европейски страни.

Вълнуващ, интересен и забавен големият младежки бургаски куиз  „Битка на мозъците”  среща най-умните и съобразителни ученици и студенти от морския град, дава им възможност да покажат своите знания, да намерят нови приятели.

„Вие показахте, че бъдещето на Бургас и България е в добри ръце – с толкова много умни и амбициозни млади хора като вас, ние вървим напред. Продължавайте да мечтаете, да учите и да градите бъдещето си – защото вие сте хората, които ще променят света”, написа във фейсбук страницата си Жечо Станков и благодари на всички, които се включиха в интелектуалната надпревара.

.