Нова книга на Васил Славов ще бъде представена в Бургас

„Строфи на кръвта”, книгата, която е номинирана за Годишните литературни награди на Портал „Култура” и за Литературните награди „Перото”, ще бъде представена в Бургас на 10 октомври 2024 г. в Центъра за съвременно изкуство и библиотека от 18 часа.

Това е преболяна книга – пореден опит на Васил Славов за завръщане към пътя на забравения човек, човекът-емигрант, и към кръвта на тези преди него; завръщане към дома и към родния град, към емигрантските разпятия и стрясканията насън., това коментира за книгата големият български поет Борис Христов. Четящите бургазлии и гости ще имат възможност да се срещнат с Васил Славов – български поет и писател, живеещ в Питсбърг, Пенсилвания. Модератор на събитието ще бъде Живка Иванова.

Драматична, болезнена, написана с дълбок психологизъм творба, която няма да остави безпристрастен който и да е читател. В нея става дума за най-важните екзистенциални, философски и метафизически въпроси на битието и преди всичко за Свободата и Смисъла на човешкия живот.

 

Васил Славов е роден в София. Завършва английска филология в СУ„Климент Охридски”. Първата му стихосбирка излиза от печат през 1989 г. Същата година заминава за САЩ, където специализира литература, литературна критика и креативно писане. До заминаването си публикува поезия, преводи и критически материали в повечето литературни издания в България. Автор на няколко поетични и белетристични книги и носител на престижни литературни награди и отличия. Представян е с авторски стихове на английски в САЩ и Великобритания.

Изданието е подкрепено от програма „Помощ за книга” на Министерство на културата през 2023 година.