Обучение на ученици в Бургас за критични състояния

В Световния ден на анестезиолога община Бургас проведе първото обучение от здравно-обучителна програма „Герои на утрешния ден – научи и спаси!”, насочена към децата на възраст между 12 и 14 години. По подобие на много европейски страни инициативата в Бургас цели да обхване всички ученици от VI клас в общинските училища, осигурявайки им необходимите знания и умения за реакция в критични за живота и здравето ситуации.

Програмата, която стартира в Основно училище „Васил Априлов” – Бургас, е плод на съвместната работа на община Бургас, сдружение „Младите лекари”, Български младежки червен кръст – Бургас, Съюз на парамедиците и Студентския съвет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров”, които обединяват усилията си, за да осигурят подходящо обучение на децата, което може да се окаже животоспасяващо.

На откриването на кампанията присъстваха и се включиха зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики на община Бургас Михаил Ненов, общински съветници и директори на бургаски училища.