Община Бургас благодари на доброволците, участвали в спортните събития

Община Бургас изказа благодарност на доброволците, които се включиха в организацията и помогнаха за провеждането на Европейското първенство по водна топка за мъже до 19 години и Фестивала по гимнастика за хора над 50-годишна възраст – Golden Age Gym Festival 2024.

За безупречното протичане на двете събития заслуга имат над 750 души на различна възраст. Трудът на доброволците често остава незабележим, но всъщност той е от огромно значение за добрия краен резултат при провеждането на състезание от сериозен мащаб. За добрата атмосфера на Гимнастриадата заслуга имат и членовете на Сдружение „Учители и приятели по дух“ с председател Михаил Георгиев и Спортен клуб за инвалиди и диабетици „Зора 2000“ с председател Тодор Георгиев.

Грамоти и предметни награди на доброволците връчи зам.-кметът по туризъм и спорт Манол Тодоров. Той изказа към тях благодарност от името на община Бургас за това, че са отделили от времето си в името на своя град.

Признание за високото ниво на организация на двете събития Бургас получи и от ръководните органи в съответните спортове.

Според Европейската федерация по художествена гимнастика, това е било най-зрелищното и емоционално откриване досега на Golden Age Gym Festival. От Българска федерация по художествена гимнастика изказаха своята признателност към всички екипи на община Бургас, които са неизменна част в организирането на мащабния Golden Age Gym Festival 2024.

Европейската централа по водни спортове European Aquatics от своя страна даде висока оценка за организацията на Европейското първенство по водна топка за мъже до 19 години, което се проведе в Бургас в началото на септември.