Осмо издание на „Непознати улици“

Предстои осмото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“, който носи името на популярната песен на групата „Мери Бойс Бенд“. Той се провежда до 30 октомври 2024 г., а в него могат да участват ученици от цялата страна от VII до XII клас. Инициатор е самата Мери, като й помагат Милена Андонова – директор на Профилираната природо-математическа гимназия гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас, и Румяна Емануилиду – виден бургаски журналист и издател.

Всеки участник следва да изпрати на електронна поща: contest@pmgbs.com, информация за себе си /три имена, град, клас, училище и/или школа, клуб с ръководител/, постижения в областта на поезията (ако има такива) или друга творческа област, лично написани от него три стихотворения на свободна тема, като на първо място постави предпочитаното.

Избраните творби ще бъдат публикувани във вестник „Фактор“. Авторите им ще получат грамоти и награди от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и издателска къща „Знаци“, музика и книги от Мария Мутафчиева и „Мери бойс бенд“. Ще имат възможност и лично да ги прочетат пред публика на финала през ноември.

Цялата информация, регламента и начина за изпращане на стихове за конкурса можете да намерите на сайта на гимназията: https://pmgbs.com/mery/.