Отмина поредното издание на „Фестивал на младите в изкуството”

Петото издание на „Фестивал на младите в изкуството” се затвърди като успешна платформа за продуктивен диалог между художници, поети, музиканти и кино създатели. Над 50 ученици, студенти и преподаватели рисуваха рамо до рамо по време, на пленера на остров „Анастасия”. В рамките на четири дни те създадоха  над 100 произведения, които подредиха в своеобразна пъзел – инсталация, а между картините намериха място и малки литературни фрагменти, част от творбите на учениците от литературния модул.

„Благодаря ви за смелостта да споделяте своите авторски произведения. Литературният купон винаги много ме вълнува и очаквам с интерес да уловя темите, които сте избрали. Най-хубавото е, че нашата общност става все по-голяма, трябва да помислим за допълнително събитие през март” , сподели по време на събитието зам.-кметът по „Култура и вероизповедание” Диана Саватева.

Инициативата събра изявени млади автори художници, (студенти, ученици и преподаватели) и кинорежисьори от 8 до 12 октомври 2024г. в Бургас. За първа година във фестивала имаше участие на артисти от Чешката република, които проведоха две работилници, а публиката се наслади на интригуваща програма.

„Фестивал на младите в изкуството” се реализира с партньорството на Националната художествена академия, филиалът й в Бургас, жбщина Бургас и DAS Marina Burgas Hotel.