Отново идва „Ерата на Водолея“

От 16 до 20 октомври 2024 г., в продължение на пет дни, Бургас отново ще бъде домакин на едно от най- впечатляващите и чакани  събития  през годината – „Ерата на Водолея“. Фестивалът ще представи спектакли и пърформанси в няколко сегмента – театър, танц, куклен театър. Трупи от България и чужбина ще се изявят в програмата на фестивала. Всички прояви са ярък пример на съвременните тенденции в концептуалното сценично изкуство.

Сред участниците са Държавен куклен театър – Бургас, Сатиричен театър „Алеко Константинов“, Ива Свещарова и Вили Прагер, Искра Проданова и Рerformance room, Жана Пенчева, Зорница Стоянова и „Боди Мелд“, квартет „Славей“, Стефан А. Щерев и „Лигна“, Станислав Генадиев и Виолета Витанова, танцова компания „Дюн“, Шарон Фридман, Център за изкуства „За Родопите“.

Местата за фестивалните изяви са Културен дом НХК, Драматичен театър „Адриана Будевска“, Държавен куклен театър – Бургас, Културен център „Морско казино“. Входът на всички събития е свободен.

14-то издание на „Ерата на Водолея“ се организира от Независима фондация „Театър в куфар” и фондация „За Родопите” в съорганизаторство с община Бургас и финансовото съдействие на Министерство на културата.