Поклонението пред Кирил Маричков

Поклонението пред Кирил Маричков ще бъде в столичния храм „Света София“ днес, 15 октомври 2024 г., от 13 ч. Синът му Кирил Маричков-младши ще се прибере от Рим за погребението на баща си. Той работи в италианската столица като адвокат.

Емблемата на българския рок загина при инцидент на сцената в с. Селановци на 11 октомври 2024 г.

Трагичната ситуация описа китаристът в супергрупата „Фондацията“ Иван Лечев, свидетел на случилото се. „Накратко казано, Кирил просто падна от сцената. Ние всички си мислим, че той получи нещо, защото начинът, по който падна, беше без никакъв жест на самосъхранение. По принцип човек, който тръгва да пада отнякъде, ще протегне ръце да се запази, ще направи нещо. Всички бяхме наоколо, но за съжаление недостатъчно близо, за да може да го задържим. Той падна от метър и половина височина на лицето си“, каза Лечев.

Сигналът на тел. 112 е подаден около 18:45 ч. в петък. Въпреки че екипът на спешната помощ е пристигнал от Оряхово за 7 минути, лекарите не са успели да спасят живота на Маричков и той е издъхнал в линейката.

„Фондацията“ се готвеше за голям концерт за рождения му ден на 30 октомври 2024 г. в Зала 1 на НДК, когато се очакваше да се присъедини и щуреца Валди Тотев.