По Черноморието са готови за сезона

България е традиционна морска страна. Всеки, който е посетил нашето Черноморие, е могъл да види, че туристическият бранш у нас се развива много позитивно. Времената се менят, но доброто хубаво родно Черноморие съществува.

Това заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев. Според него най-големият проблем пред туризма в България остава липсата на работна ръка.И че усилията на бранша и държавата трябва да бъдат насочени в посока обучението на кадри. Още повече, че заплащането в туризма расте и парите, които се предлагат на заетите в туристическия сектор, са добри.

Пресилено е да се твърди, че България е дестинация за алкохолен туризъм, подчерта министърът. Той увери, че има прекрасни плажове по българското Черноморие, но все още няма достатъчно добра инфраструктура до тях.

Милошев обаче посочи, че религиозният и историческият туризъм остава недоразвиван. Приоритет остава летният туристически сезон, за да може да се върне големият туристически поток в България след срива по време на епидемията от Ковид.

Той бе категоричен, че са решени проблемите с наводненията, които станаха по Южното Черноморие миналата година. Водата на морето също е чиста. 23 сини флага за чистота на морската вода има по българското Черноморие, похвали наематели и арендатори Евтим Милошев.