Представена нова книга в Бургас

„Класно събитие със силен емоционален заряд”, „Преживяното тази вечер дълго ще се помни”, „Тази премиера вдигна очакванията на публиката с няколко стъпала нагоре” – това са малка част от коментарите, които въодушевената публика сподели след премиерата на „Ти, подобие мое” в Бургас. Новият хитов роман на писателя и общественик Радослав Бимбалов бе представен вчера, 7 октомври 2024 г., в бургаската библиотека в присъствието на многобройна публика, която изпълни най-голямата зала до краен предел.

„Това, което се опитвам да кажа с тази книга, е да си признаем, че злото е в нас, то е част от нас. А не както много лесно правим напоследък – да виждаме злото у другите. Посочваме го, заявяваме, че ще се борим срещу това зло на другите, изправяме се агресивно срещу злото на другите. И в мига, в който го направим, ние всъщност активираме нашето собствено зло. И мисля, че начинът да се намери балансът, е да помислим, че имаме и зло, и добро у себе си. И ние решаваме как те ще съжителстват вътре в нас”, каза Радослав Бимбалов по време на срещата. Той допълни, че смелостта да разкаже съдбата на героите си през гледната точка на Всевишния не е наглост и търсене на сензация, а възможност да представи друга гледна точка.

Модератор на събитието бе Анелия Казакова от община Бургас, която с присъщия си чар зададе добрия тон на литературната вечер.