Представители на „БСП – обединена Левица“ се срещнаха с избиратели от Българово

Кандидати за народни представители от листата на „БСП – обединена Левица“ за 2-ри МИР-Бургас се срещнаха с жители на Българово. Явор Костов, който е на пета позиция в листата на коалицията, и инж. Паруш Парушев, който заема единадесето място, говориха пред съгражданите си за най-важните приоритети от предизборната платформа на коалицията и отговориха на актуални въпроси. Те коментираха политическата обстановка в страната и какви решения предлагат за изход от кризата, в която България се намира в момента. В срещата участва и инж. Живко Господинов, общински председател на Българската социалистическа партия в Бургас.

В изказванията си кандидатите за депутати наблегнаха на въпроси, свързани с вътрешната сигурност в страната. Те декларираха, че в програмата на „БСП – обединена Левица“ е заложено прилагането на мерки, свързани с постигане на пълно неутрализиране на политическото влияние върху професионалния състав на МВР и службите за сигурност с цел недопускане на чужди и корупционни влияния.

Сред приоритетите на социалистите по думите им е ликвидиране изцяло на каналите за трафик на хора през територията на странат,а чрез изграждане на съвместни екипи между ДАНС и МВР в партньорство със службите на страните от ЕС. Не на последно място са поставени и балансираните инвестиции в отбраната и изграждането на професионална и финансово обезпечена система за привличане, набиране, подбор и обучение, развитие и задържане на военнослужещите.

Коментирани бяха и въпроси, касаещи външната политика, като участието на български представители в политическите и дипломатическите усилия за прекратяване на войната в Украйна и категоричното отхвърляне на всяко решение и действие, което може да въвлече България в конфликта. Беше подчертана важността на противодействието на милитаризацията на Черно море от страна на всички държави в региона и превръщането му в зона на мир и сътрудничество.

Кандидатите за народни представители на коалицията призоваха присъстващите към активност в изборния ден и за подкрепа с бюлетина номер 28.