Признание за Бургас

Международно признание получиха Бургас и Българската федерация по водна топка за организирането на Европейското първенство по водна топка U19, което се проведе от 1 до 7 септември 2024 г. Морският град събра 16-те най-добри отбора от континента и предостави възможност на публиката да гледа на живо изключително интересни мачове.

„Събитието беше организирано и проведено с изключителен професионализъм, внимание към детайла и силен ангажимент към спорта. Вашите усилия създадоха условия за едно първенство на най-високо ниво, което предостави на всички участници, треньори и зрители незабравимо спортно изживяване.

Бургас демонстрира своето гостоприемство и спортен дух, а плувната база и организацията са пример за изключително високо ниво. Надяваме се, че ще продължите да допринасяте за развитието на водните спортове и да бъдете домакини на подобни престижни събития и в бъдеще, е написано в благодарственото писмо от Ренато Живкович, директор на EA Water Polo (Европейска асоциация по водна топка) изпратено до община Бургас и БФВТ.