Продължават предизборните срещи на „БСП – Обединена левица“ в Бургаско

Кандидати за народни представители от листата на „БСП – Обединена левица“ за 2-ри МИР – Бургас, се срещнаха с жители на бургаския комплекс „Изгрев“. Тодор Байчев, втори е листата на коалицията, Явор Костов, на пета позиция, и инж. Паруш Парушев, който заема единадесето място, запознаха събралите се граждани с най-важните приоритети от предизборната платформа на коалицията.

Те коментираха политическата обстановка в страната и отговориха на множеството поставени въпроси. В срещата се включи и инж. Живко Господинов, общински председател на Българската социалистическа партия в Бургас.

В изказванията си кандидатите за народни представители обясниха, че планът на партиите от коалицията „БСП – Обединена левица“ е в пълно съгласие с общото разбиране за съвременните предизвикателства пред България и необходимата нова философия на управление.

Те поясниха, че това включва отразяване на принципите и ценностите на левите сили – свобода, справедливост, солидарност. Кандидатите за депутати припомниха, че за пръв път от много години насам една силна лява коалиция се ангажира да представи и защити пред гражданите значима лява програма, различна от наложения погрешен модел на развитие на България досега.

„С нашите 100 решения за България ние поемаме множество важни за обществото ангажименти, като преодоляване на социалните неравенства, гарантиране на безплатна и качествена здравна помощ на всеки, постигане на истински ефективна независима съдебната система, повишаване на образователното равнище на учениците и студентите, създаване на нови, добре заплатени работни места и още много други“, заяви общинският лидер на социалистите в морския град Живко Господинов.

Не на последно място той посочи, че занапред е важно от управляващите да се полагат усилия в насока отстояване на достойнството на България в международната политика и да се работи за мир и сътрудничество между народите.